Gäddornas invasion av gösriket.

Efter bravaderna på Värtan Cup hoppades jag slippa gäddorna, jag antar att jag hoppats på för mycket för den här dagen var fylld av vilda fighter med dom fläckiga vargarna. Tidig iläggning och en helt fantastisk sensommarmorgon uppenbarar sig framför mina ögon när jag beger mig utåt. Det är något speciellt när det blir en sån här sorts dimma som ligger tätt över det spegelblanka vattnet. Nästan spöklikt men ändå magiskt på nått vis.

IMG_9128

IMG_9129

IMG_9132

I vanlig ordning kan jag inte hålla mig utan jag släpper på en handfull ekon som jag vet är hyfsade gösar men ändå inte såna jag är ute efter, lite sprattel i spöt och en hel del gös i 3-6kgs klassen får syna ytan under morgonens timmar. Kragen dras åt och nu var det ”bussar” jag var ute efter, dessa har på senare tid varit allt svårare att lura, så även idag…

Ibland kan det gå lång tid mellan dessa ekon men när jag väl får tag i en gös som är i prima kondition känns det klart värt mödan. 7030g 92cm.

IMG_9162

IMG_9169

Riktigt roligt att se buken växa sig större på dom, jag får flera fiskar under dagen som är sprängfyllda vilket betyder att vi går mot tyngre men också trögare gösar.
Nu får dagen en vändning… Bussarna fortsätter uppenbara sig på lodet men varje gång jag släpper så går ekot upp i rök och en millisekund senare sjunger det i spöt så det nästan flyger ur näven på mig. Gäddorna är som galna och jag blir inte av med dom på hela dagen, roliga fighter – absolut! Men hade dom kommit för ett par dagar sedan när jag faktiskt riktat mitt fiske mot gädda hade det varit roligare… Totalt landar jag 5 grisar och lyckas bli av med nästan lika många under middagstimmarna.

IMG_9141

Den nya serien spö från Savage-Gear heter Finesse och kommer under 2014 finnas att tillgå. SIC, Micro ringar som är konstruerade så att linan ska löpa så smärtfritt och snabbt som möjligt, riktigt sköna spön och framförallt till en VETTIG PENG!
IMG_9190

En grymt bredryggad dam som tyvärr inte fick vara med på ordentlig bild då fighten höll på en evighet och dessutom satt krokarna illa, hanteringen gick dock relativt snabbt och hon kunde simma tillbaka. 8-9kg ca.
IMG_9171

Det här får man säga är en ganska så klockren bild av ett undervattensberg.
IMG_9134

Ännu en ilsken gädda.

IMG_9184

Nog för att hösten är den period då jag jagar mest gädda men kom igen! Till nästa gång hoppas vi att gösarna har vuxit sig ännu fetare och att gäddorna lämnar mig ifred! Håkan Fransson måste bedragit mig genom att lägga nån sorts gäddförbannelse över mig!!!

Men men, kul var det!

/ Rikard Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s