Värtan Cup 2013

I helgen gick Värtan Cup av stapeln. En tävling som också är beryktad som väldigt svårfiskad, något som både Peter jag själv och Patrik fick uppleva under dagen som var.

162 lag deltog i en start som var allt annat än lugn. Som tur är åker jag numera en rejäl Tracker och även om vi inte var först, så var det inga större bekymmer att ligga i svallet bakom monsterekipagen. Patrik blev starkt överraskad över hur pass stabil och hur lite båten ”slog” trots de höga vågorna. ( Dags att byta upp dig från Sharken nu!! )

Dagen börjar hyfsat med tre kontakter redan vid vårt första stopp, vinden gjorde det allt annat än bekvämt och som grädden på moset tappar vi ankaret med lina och allt redan efter en timme. Kvar blir vi lämnade med en elmotor som hade det riktigt besvärligt att hålla båten på plats med vindar uppemot 9m/s.

Detta gör att vi får söka nya jaktmarker och tur var väl det, för på detta otänkbara stället för många landar jag den första godkända för dagen. 75+1cm vilket gjorde att det låg på det berömda håret, skönt att marginalerna ligger på rätt sida för omväxlings skull!

Det som är kul med denna tävling är just liveuppdateringen, en del tycker det är skit medans andra gillar det. Personligen tycker jag alltid det är roligt att veta hur man ligger till, just idag visste de flesta att en ordentlig fisk kunde räcka till seger oavsett vad man fångat innan. Det gör att man kan fiska med en helt annan inställning under hela dagen. Allt jävla hymlande, spekulationer, tisslande och tasslande som det t.ex. kan vara på PikeOpen är bara fruktansvärt löjligt i mina ögon.

Vi nöter på i allra bästa tävlingsanda och landar fisk, dessvärre i för liten storlek. Patrik hade dock en riktigt fin följare som var väldigt fin, uppskattningsvis runt 5 pannor. Sista stoppet för dagen gör vi ca en timme innan tävlingsslut och som tur är lyckas jag lura en till godkänd fisk, även denna gång på en Savage-Gear 4-Play Swimlure.

Skärmklipp

Till slut landar vi på en hyfsat respektabel 14e plats av 160 startande lag. En tävling som kan summeras som riktigt svårfiskad men som också gör det hela väldigt roligt, en enda fisk kan vara avgörande!

Ett stort tack till Sportfiskeboden i Täby  som anordnade det hela, vi lär med all säkerhet lär besöka Värtan Cup nästa år igen.

 

Ciao!

/ Rikard Jonsson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s