Haverikommisionen

Återigen skulle ett förmiddagspass avverkas med en likasinnad kollega från ABU. Denna gång var det skicklige Pontus Sjöqvist som skulle få agera kapten i sin egna skuta, Hans svit detta år går inte av för hackor med enorma gösar på sitt samvete, 10.02 i topp! Hans fisketid har minskat oerhört den senaste tiden men oj så han har förvaltat den tiden.

Fisket är denna dag riktigt trögt och de flesta gösar väljer att rata jiggen oavsett om det är ABU eller Savage-Gear som presenteras för dom. Ibland tvivlar man på sina egna egenskaper vilket man sällan bör göra, vi var inte de enda som hade riktigt segt fiske har jag förstått i efterhand.

Vi lyckas ändå få en del fisk i 4-5 kilosklassen men de större lyser denna dag med sin frånvaro. Enligt mig gjorde vi inte något fel utan jag tror att det åskväder som kom in senare på eftermiddagen kan ha gjort stor påverkan på gösarnas humör. Känsliga j”#!@$[”! fiskar!

Dagens största.

1

Framåt middag börjar jag känna mig riktigt seg i skallen och blir nog inget vidare sällskap för Pontus. Min skalle värkte av någon anledning precis som den gjorde efter en vecka i Tylösand för sisådär 8 år sedan…  Jag kände febern sakta komma krypandes men intalade mig att det bara var solsting från helvetet och svepte mitt vatten.

Ingen tid att förlora och vi fiskar på, äntligen får Pontus upp en riktig ”buss” på ekolodet, Ekot stiger sakta men säkert och sätter käftarna i betet. Det tar inte lång stund för oss att konstatera att det är en ”sjövarg” som klippt betet trots den sega stigningen.

Hur som haver får vi ändå uppleva en riktigt roligt fight med en fin gädda innan det är dags att avsluta för dagen.
2

totalt landas 6 gös stöpta i 4-kilosklassen och en riktigt fin gädda.  Tack för en rolig och bekväm dag Pontus, nästa gång kör vi från mitt skepp! Det är dags att han byter ut sin plåtburk mot en riktig båt i form av Tracker 😀

Idag kan jag lätt konstatera att det inte var solsting jag drabbats av, ligger numera med en kroppstemperatur på ca 40 grader och yrar emellanåt som jag tuggat valium i veckor. Inte en aning vad det kan vara men fisket går alltid i första hand så vi får se när vädret tillåter mig åka ut igen!

/ Rikard Jonsson @ fishseekers.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s