Sjövargarnas förmiddag.

Denna dag stod ett förmiddagspass med Håkan på agendan och vädret såg till en början lovande ut. Numera är det dock mer vanligt än ovanligt att prognoserna från våra kära vädersiter inte stämmer, det skulle inte dröja länge innan vi blev varslade om att idag – var inget undantag. Molnigt med starka vindar och en hel del regn gjorde morgonen svår. Gösarna var minst lika svåra och verkade inte alls gilla det dunkla vädret.

Vi släpper och släpper men gösarna skrattar åt oss, Håkan sniffar jigg och undrar hur i hela fridens namn gösarna inte kan fatta tycke för hans illaluktande Rippel Minnowjiggar. Som från ingenstans uppenbarar sig en riktig ubåt på lodet, det tar en bra stund innan jag ser att ekot flimmrar till och som efterföljd får jag ett ”städarhugg” utan dess like. Fisken ställer sig omedelbart och stonkar nere i djupet och nu börjar pumpen arbeta ordentligt, jag är helt övertygad om att detta är ett nytt pers. Fisken beter sig exakt som en grövre gös med långa tunga gung i spöt, min övertygelse om att det är gös ska tyvärr visa sig fel. Fisken närmar  sig ytligare vatten och börjar gå i sidled följt av ett par ordentliga tjuvrusningar så det skriker i rullen. Vid det här laget kan vi båda konstatera att det är en riktig stock.

En riktigt fin fisk i bra kondition landas i håven och ett nytt vertikal pers på gädda är alltid roligt. Vågen pendlade mellan 9-10kg i vågorna.
IMG_8875

Efter en stund lyckas en gös överlistas, med finslipade fingrar och en hel del lirkande lyckas Håkan lura upp en skaplig fisk.
IMG_8884

Då var det dags igen, en ny ubåt står parkerad helt blickstilla under givaren. Denna gång råder det inga som helst tvivel och det känns direkt att det är en ”sjövarg” i bra kaliber. I hugget lyfts jiggen en meter och mothugget kommer per automatik när fisken vänder nedåt lika snabbt.

Ytterligare en riktigt fin pjäs, sjukt roligt på den lätta utrustningen.
IMG_8881

Sakta lättar de tunga molnen och lampan tänds. Gasten fixar och trixar med sin arsenal av jigg och till slut hittar han rätt kombination. Jag ser hugget på hans Fantasistaspö i periferin och ett riktigt fint kanonhugg var det. En sån här dag när dom är riktigt tröga är en fisk runt 6kg en bra belöning.

IMG_8891

Vi landar totalt 8 fisk varav två är riktigt fina ”sjövargar” som Håkan kallar dom. Med sargade fingrar summeras en ”halvdag” ändå som helt okay. De större gösarna var riktigt svåra men trevligt sällskap och en bra avslutning på dagen gör att vi redan blickar framåt mot nästa pass. Tack för en rolig dag Håkan!

IMG_8888

IMG_8823

Vi ses där ute!

/ Rikard Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s