100+ bonusgäddor på gösfisket.

Hade inte vinden bitvis legat uppemot 6-7 m/s igår hade nog fisket underlättat för mig och mina tre gastar i båten. Allt man önskar som mannen bakom ratten en sån här dag är att alla tre besättningsmän ska få känna gung i spöet. Det pelagiska vertikalfisket är speciellt – man måste veta när man ska stanna jiggen, när man eventuellt ska börja ”stiga” med jiggen, i vilken fart, hurdana ”knyckar” man bör göra i spöet, osv. Med lite guidning så lyckades vi dock över förväntan en dag som denna… Alla tre i båten landade två fiskar var,  ett par fina fiskar samt ett par urstarka gäddor.

Först ut för dagen var en lycklig farsgubbe!
IMG_8667

Tjockt på lodet i vanlig ordning.
IMG_8599

Näst i turordningen står Christoffer som allt som oftast lyckas med dom sjukaste bedrifterna när han följer med ut på sjön. Senast stod han med en Zalt ca 1 meter ut från båten och frågade oss ”hur svårt kan det vara att fånga en gädda?” varpå en 3.5kgs gädda kommer som en torped och slukar hans bete, vi alla hade inte särskilt långt till skithuset kan jag säga…

Ett märkbart stort eko uppenbarar sig denna gång på 8 meter – när Sandeelen sänks ner och närmar sig fisken så vet jag precis vad det handlar om när ekot plötsligt går upp i rök och ryggraden på spöt står som ett U…. Gädda.

IMG_8601
Dom enorma tjuvrusningarna bekräftar mina misstankar och Christoffer får sig en ordentlig fight.

IMG_8606

as
En fin dam som med råge knäcker en meter med sina 108cm. Grymt jobbat Christoffer!

Min bror har varit med ut ett par gånger i år men dom gångerna har turen tyvärr fördelats till kaptenen. Idag fick han lyckligtvis landa en riktigt fin gös på 88.5cm & 6.3kg. Äntligen ett riktigt fint pers för brorsan!
IMG_8634

Middagslugnet har nu infunnit sig och vi bestämmer oss för att försöka lokalisera abborren. Vi landar en handfull tusenbröder innan vi ganska snart återgår till gösfisket.

IMG_8646

Vinden har nu tilltagit ordentligt vilket gör fisket riktigt svårt. Men trägen den som ger sig, farsgubben och brorsan landar varsin matfisk som får följa med hem till grillen.
IMG_8724

Christoffers tur att sätta sig redo för att släppa, han sänker sin Sandeel och sköter spöt med bravur på ca 5 fina ekon som alla väljer att rata jiggen, samtidigt skojar vi friskt om hur roligt det vore om han följde med ut på gösfiske – endast för att fånga gädda… Morgonens bravader skulle nu återupprepas, ett eko som beter sig på precis samma vis som hans tidigare gädda, denna gång är det en fisk med en kraft utan dess lite och det tar nog minst 20 minuter innan jag lyckas håva en till meterfisk åt Christoffer, asgarv bryter ut i båten och som tur är så verkar Christoffer nöjd ändå!
IMG_8684

IMG_8705

En fisk som var ett par cm kortare än den första gäddan men i riktigt fin kondition – ett tag var jag övertygad om att det var en riktigt ordentlig pjäs för jösses vilket kraftpaket hon var!

Sist men inte minst kan jag nu även konstatera att det utan några som helst problem går att fiska tre vuxna och en övervuxen människa i den här båten. Både spinnfisket och vertikalfisket flöt på utan några problematiska eskapader  och än en gång blir jag riktigt imponerad över Tracker V-16 WT. Tack för en riktigt rolig dag!!
IMG_8782

P.S No fish where harmed ( except two ) during this day of fishing!

Ha det gott gott gott folk!

/ Rikard Jonsson @ fishseekers.se

 

Annonser

Ett svar till “100+ bonusgäddor på gösfisket.

  1. Är det på Glan du fiskar? Tycker allt jag känner igen omgivningarna. Skulle vara grymt kul och köra någon gång. Maila mig om du är intresserad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s