Trollingpass i mörkret.

För omväxlings skull bestämde sig jag och Peter för att byta ut det konstanta skärmtittandet mot lite hederlig trolling efter gösen. Vi har fått i alla beten runt niotiden och jag finner min plats – i fören på Peters båt slår jag mig välplacerat ner i brassestolen och öppnar en kall öl i solnedgången. Fruktansvärt skönt att bryta av det ständiga mönstret med pelagiskt vertikalfiske mot ett riktigt avkopplande fiske.

IMG_8451

Allt som ofta har man för bråttom ut på den här sjön vilket egentligen är helt onödigt och precis som vanligt så vaknar fisken inte till liv innan mörkret infallit. De två första påslagen visar sig vara ett par riktigt envisa gäddor och det ska dröja en stund innan nästa hugg kommer – när det väl kommer är det en riktigt välmatat fisk som frossat ordentligt på all siklöja.

IMG_8462

Skönt att det äntligen lossnade och vi landar ett par mindre gösar innan det är dags för den tillbakalutande gasten i fören att få rycka spöt ur spöhållaren, denna gös var verkligen ett kraftpaket och högg på en Predatek Viper.
IMG_8468

Två fina fiskar landade, ett gäng små och några gäddor. Jag diggar verkligen trollingen stenhårt och många tror att det bara är att skicka i ett drag efter båten och köra, men faktum är att vid göstrollingen så kan minsta lilla justering vara helt avgörande mellan succé och fiasko. Denna kväll summeras som varken eller men skönt var det!

IMG_8472

När vi lämnar småtimmarna bakom oss och blickar hemåt kan jag konstatera att jag måste byta ut det pelagiska vertikalfisket mot ett avslappnat trollingpass mer ofta!

Nu ser vi fram emot en ny båt, nya äventyr och mer fiske!

Ha en fortsatt toppensommar allihopa!

/ Rikard Jonsson

Annonser

Ett svar till “Trollingpass i mörkret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s