Middagspass med 4-tal i sexor!

Jag har kört ett eftermiddagspass med Herr.Jackteus från Östgötska Team Fishing For Fun. En riktigt duktig gäddfiskare som länge varit på jakt efter ett nytt personbästa på gös. Självklart skulle vi väl kunna ordna det!
Nu börjar vi närma oss årstiden då gösarna blir allt svårare att lura och det märktes under dagen, tidigare har fler gösar slukat jiggen än idag. Flera fiskar som steg och inspekterade jiggen valde att rata den som pesten. Något som annars också är vanligt när det blir varmare i vattnet är att gösen börjar kämpa ordentligt, dom bjuder verkligen upp till fight den här årstiden. Visst skulle väl det ändå gå att lura ett gäng riktigt fina fiskar!

Dagen börjar bra med en fin fisk på 89cm och uppskattningsvis runt 6kg.
IMG_7392
Näst på tur var Tobias tur att klämma en riktigt fin gös och ett nytt PB på 6.2kg
tobbe4
Under en timme får vi en riktig huggperiod och flera fiskar i 5 & 6kgs klassen landas. En lyrisk Tobbe fiskar också på riktigt bra, eftersom han är en erfaren sportfiskare fattar han tekniken snabbt med att locka fisken till hugg. Mothuggen vid det pelagiska vertikalfisket är bland det absolut viktigaste som finns.
xcrazy!

61

tobbe2

tobbe1

untraditional

Nu är det dags igen, Tobias sänker jiggen på ett eko som jag är övertygad om är en riktigt bra fisk. Till en början visar den inget intresse så ett snabbt byte från den mörkare Sandeelen till Lemon Black görs. En jigg som nära inpå lyser i vattnet får fisken att stiga och klippa jiggen ordentligt. 7.4kg fördelat på 92cm får man anse vara ett riktigt fint personbästa och stort GRATTIS Tobias!
IMG_7435

tobbe5

tobbe3

Nästa fisk är min och det visar sig vara en gös som är riktigt bastant och bred över ryggen. 6.8kg
6

nettosmaaaallhehe

Jag får chansen att släppa en gång till innan det är dags att lägga ner för dagen, en riktigt händelserik med olika influenser som jag hoppas att Tobias är nöjd med!
IMG_7409

IMG_7412

Det var 6e fisken för året som trycker ner vågen över 7kgs strecket i min båt, Niklas var först ut med att knipa ett riktigt långt as till gös på hela 96cm och 7.8kg. Näst på tur var Peter med en grann gös på 7.1kg. Nu senast Tobias med 7.4kg! Delad glädje sprider sig verkligen och jag gläds precis lika mycket åt en 7kilosfisk som fångas i min båt som fångstmannen. Nu känns det verkligen som att jag har fått in en riktigt bra teknik för att sålla ut de mindre exemplaren men samtidigt lokalisera och parkera båten över en bra fisk. Det här året kommer bara bli bättre det är jag övertygad om!

Kör hårt grabbar!

/ Rikard Jonsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s