Par i 7:or!

Idag var det tänkt att jag skulle startat dagen riktigt tidigt i vanlig ordning, något som inte hör till vanligheten är att jag försover mig vid fisketider. Igår inträffade just det, vaknar av dottern 06 och inser att jag just tappat 3 timmars effektivt fiske. KUL! Undrar vart denna dag hade burit av om jag fått med morgonrycket också…

I vanlig ordning startar dagen med en hel rad av fiskar i fyra och fem kilosklassen. Helt galet med fisk på lodet idag och så mycket fisk över 4kg har jag nog aldrig fått.

li

IMG_7336

Full fokus med en större fisk på lodet, lägg märke till ådrorna på halsen hahaha! Då vet man att det är ett bra eko!
foksu

Inom loppet av 10,15 minuter lyckas jag ta dessa två pjäser på 7.110g respektive 7710g men även tappa en riktig gris i vanlig ordning.
IMG_7311

7.1
2

Vilket fiske, efter ca 2.5tim hade jag landat sju fiskar runt 4 & 5kg. Samt två över 7kg. Även om dom ser ganska fulla ut på bilderna så var dom nästan helt tomma men knep 90cm gränsen, den ena på 92cm och den ”mindre” på 90cm. Dags att börja äta nu damer

Återigen behövs det väl ingen frågeställning för att undra vilket bete som fungerade för dagen. Varenda fisk slukade samma Sandeel, men idag hade jag faktiskt med mig Nors och Löja för att testa Fireball kittet från Savage-Gear, dessa ratades dock totalt medan Sandeelen levererade i sedvanlig ordning. Jag älskar den nya färgen!

IMG_7331

Efter ca 15 gös kan en Sandeel se ut på detta vis.
massakeradsandeel

Eftermiddagen är som många vertikalfiskare vet svår, denna tid är perfekt för en powernap eller en långlunch, något som jag alltid envisas med att inte ta… Även att  jag egentligen vet att det vore bättre för att ladda krafterna på nytt. De mindre formaten knaprade dock på i frivattnet och att denna var på jakt efter att själv varit byte kan anses förvånande.
IMG_7324

IMG_7323
Klickar man på den nedre bilden kan man tydligt se bitmärkena från ett riktigt stort as. Mätte aldrig hur brett det var men jag skulle tippa ca 25cm på denna fisk i 3kg klassen.

Ytterligare en fisk som precis snodde sig över 6kgsstrecket fick avsluta en helt fantastisk dag på sjön.

IMG_7364

Hör och häpna! På måndag kör jag igen, denna gång åker jag nog lååååångt söderut i jakt på 10:an!

Ha det bäst! / Rikard Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s