Grova gösar bjöd på karatehugg!

Sammanfattningsvis kan man nog summera dagen som var till ett av vårt bästa om inte DET bästa göspasset någonsin. Peter och jag beslutade oss än en gång för att besöka en ny sjö som vi av slump fått reda på genom farsgubbens granne. Förväntningarna dras som vanligt upp i taket, speciellt när man får höra att sjön inte har fiskats i på åratal.

Ready to go!
Okuma Komodo med SG MPP Vertical Trigger. Savage-Gear 6-Box System and Lure Hang Bag.readytogo

Vi bestämmer oss för att vara ute tidigt, klockan ringer redan 03:30. Det tidiga morgonfisket har på senare tid genererat riktigt bra med fisk. Dagen inleds dock trögt men till slut får vi ett prakteko på 10 meters djup. Peter släpper jiggen och sakta närmar sig Sandeelen fisken på mitt Lowrance HDS-12. Det märks tydligt på dess beteende att det är en fisk av en bättre kaliber men till slut får Peter dra till med ett mothugg utan dess like. Fisken rör sig inte en meter utan står stadigt och stånkar på 10 meters djup, Peters SG MPP Vertikal Trigger står som ett U under en lång stund trots att han sätter hård press på fisken. En kort stund senare bryter sig fisken lös, FAAAAAAAAAAAN! En sån trög morgon och sen tappar vi en fisk som vi båda är övertygade om är riktigt bra.

Det ostadiga vädret är på god väg att slå om till solsken, just när detta sker bestämmer sig även gösen för att vakna till liv. Peter börjar med att kroka en riktigt fin fisk på 6.180g

peter6a
peter 61

Nu verkar dom vara igång ordentligt och en kaskad av riktigt fina fiskar  landas som på beställning. Dom få gösar som under morgonen drog som en avlöning så fort man försökt närma sig fisken slukar nu Savage-Gear Sandeelen med dom värsta karatehuggen vi någonsin varit med om.

Nästa fisk var en 89cm 7.240g tjock dam som efter leken hunnit äta upp sig ordentligt. Att jag ser ut som ett odrägligt fyllo på bilderna bortser vi ifrån denna gång, ok!
7.2

7.2kg

De två första fiskarna är riktigt fina men än är det inte slut. Peter tar en tupplur och under tiden lyckas jag kroka ytterligare en fin fisk på 6.980g mäkta fördelat på 85cm.
6.98

bite

Betet och färgen för dagen var utan tvekan Savage-Gear Sandeel 20cm i färgen Lemon Black. Inom kort kommer ni få se ett litet filmklipp från det att jag sänker tills dess att jag landar denna fisk.
sandeel

Inte konstigt men Peter vaknar till liv och kontrar snabbt med ännu en gös av bastant kaliber.

7.100g!
peter71a

Nu börjar gösfisket bli riktigt roligt! Än är det dock inte slut, jag ska få chansen att släppa på en till fisk innan vi bestämmer oss för att åka hemåt. Visst, denna fisk tvivlar inte heller utan suger i sig min Sandeel med en brutal kraft. Ytan bryts av en riktigt lång fisk och vi tror att tre stycken fiskar över 7kg är ett faktum. Den visar sig mycket riktigt vara 90cm lång men med fastande mage.

6.540g.
90cm

90cm6.5kg

Namnlöst-1

Summerar man dagen kan man lätt konstatera att det är enkelt att begära för mycket, värt att konstatera är hur som helst att detta var utan tvekan ett av dom bästa göspassen vi har haft, och det dröjjer nog lång tid innan vi får uppleva det igen. Nästa gång tar vi Mr.10+!

Kör hårt allesammans!

/ Rikard Jonsson

Annonser

3 svar till “Grova gösar bjöd på karatehugg!

 1. För gratulera till en kanonfiskedag. Lite avis 🙂
  Har en liten fråga. Ser att ni fiskar med spön klassade upp till 30 gr. Många idag förespråkar ju ganska mkt kraftigare spön till prickskyttet. Är i uppstarten av min pelagiska karriär och äger sen innan ett spö i samma klass som er. Vill helst inte köpa nytt i brådrasket om jag slipper. Vad är era erfarenheter och tankar kring detta.
  Mvh Kristoffer
  (team gurka)

  • Hallå Kristoffer,
   Huvudsaken enligt mig är att spöet är tillräckligt styvt. Oftast är det ju så att ju högre ”kastvikt” du har på spöt desto styvare blir det oftast också. SG MPP Vertical Trigger har en relativt styv klinga som passar utmärkt för att kroka gösens stenhårda käftar.

   Mvh Rikard Jonsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s