Gösfisket fortskrider.

Efter att ha gått i stöpet totalt vid mitt senaste försök på en storsatsning var det nu dags igen. SMHI, yr.no och allt vad vädersiterna kallas går inte att lita på, så enkelt är det. Det är bara att åka och hoppas på det bästa för faktum är att siarna fan har mer fel än rätt i sina kalkyleringar. Denna gång var det dags att låta gösarna smaka Sandeel i en sjö som jag inte besökt på ett tag, ännu en gång skulle Savage-Gear Sandeel visa sig vara grädden på moset.

Strax efter iläggning möts vi av en häftig syn, det tog en stund innan vi såg att det var två rådjur som simmar tvärs över sjön.
deer

Vi var ute för sent på grund av strul vid iläggningsplatsen så tyvärr missade vi morgonrycket som hitintills varit helt klart bäst. Idag hade gösarna gått ner och ställt sig på mycket behagligare djup men var också bra mycket svårare att lura till hugg. Redan efter 10 minuter kommer ett fint eko på lodet och en fisk runt 4 kilo sprattlar sig loss i ytan.

IMG_6878 kopieraIdag var det riktigt gott om smågös också, något som annars inte är vanligt i den här sjön. Antar att hanarna är ute och letar lekplatser att hålla vakt vid.

Men som föregående pass i år ska även ett par skapliga gösar få syna ytvattnet. Den här gösen chockade Niklas med ett så brutalt hugg att spöt höll på att flyga yr nävarna på honom. 4650g
IMG_6931

IMG_6928

Ju längre in på sommaren vi kommer desto mer stridslystna och bångstyriga kommer dom bli, jämförelsen med att kämpa med en gös på våren och sommaren är som natt och dag.
Precis som föregående pass detta år finns det ingen jigg som dominerat så hårt som Savage-Gear Sandeel har gjort, denna dag var inget undantag. Just denna dag körde vi en hel arsenal eftersom dom var ganska svårlurade, bland annat Berkleys Rippel Minnow, Fin-S i alla dess färger och storlekar, Slim Minnow m.m. Dock visade sig Sandeelen knäppa övriga jiggar på nosen ordentligt.

IMG_6987

IMG_6965

IMG_6934

IMG_6920

Fångade vi några skapliga då? Ja förutom Nickes på 4.6 lyckades två till skapliga landas, här nedan ytterligare en i 4.5kgs klassen.

IMG_6946

Namnlöst-2
C&R är det enda rätta, ska du ha matfisk så ta istället de mindre runt 2kg. Smakar både bättre och gynnar gösens stam i sjön.

Störst för dagen blev 5.650g här nedan och dom riktigt fina väntar nog med att kliva på tills nästa gång, det är bara nöta vidare! Nästa gång tar vi dom Nicke!!

asd

5a

IMG_6948

Go get the big ones!

/ Rikard Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s