Lokal tävling i Östgötarnas mecka.

Peter och jag hade planerat att åka och fiska lördagen den 20e. Nu förfall det sig så att grabbarna i Team Pike Busters med Harri i spetsen anordnar en liten lokal tävling. Var trevligt att träffa på alla östgötar i Team Fishing For Fun, Busters och dom andra lagen. Redan efter ett par timmar märkte vi att denna dag skulle bli seg, mina tankar for runt i skallen och ”varför varför!? nääär ska man bli belönad för alla dessa 1000tals mil man åker fram och tillbaka” ekade konstant i huvudet på mig.

Namnlöst-1

Det ryktades från dom andra lagen att dom sett massvis med gädda som lekte, då vet vi alla hur enkelt det är att lura dom… Efter ett par timmars vassnötande har jag en riktigt grov efterföljare på Stoners ”Appiticer” men den väljer att väja från betet precis vid båten. Vi ser fisken på ekolodet när den försvinner ner till 4 meter. Stoners Appiticer går på ungefär 30cm djup men återigen gör jag ett kast i den riktning som gäddan drog, ytterligare en gång följer den betet och innan jag ens reagerar så har den sugit i sig betet men i samma veva spottat ut det. Ringrostig i all ära men fortfarande undrar jag vad fan det var för hjärnsläpp jag fick… Garanterat en 10+ fisk…

Vi bestämmer oss för att nöta av en vasskant längre in i strömmen, en 40cm Real Eel Firetiger riggas med corkscrew och jag placerar betet precis där djupkanten börjar och efter ett par vevtag i ytan bryter en enorm skalle ytan med Real Eelen i käften. Det märks direkt att det är en skaplig fisk. Riktigt kul o se att corkscrew riggen levererar!

10

Årets andra spinnfiskepass och 4e gädda mäter 113cm och 10.2kg tung. Jag har alltid haft bra start på åren som varit, men detta är nog den bästa starten än så länge.

Nu kör vi grabbar!

/ Rikard Jonsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s