Uppläxade av hemmavattnet igen.

Ännu en dags nötande efter den där drömgäddan är över. En sån gädda som Gustav Ljung tog häromdagen skulle inte sitta helt fel, 136 cm och 18.04kg. Undrar vad Gustav kommer söka efter för drömfisk hädanefter? Finns det några barriärer att överkomma efter en sån här fisk? Stort grattis.

I vanlig ordning hade vi inte samma tur som Gustav. Vi hade hört ett par killar som haft riktigt bra fiske dagen innan,  självklart drog vi upp förväntningarna så det brann i arslet om att få återuppleva en sån dag vi hade förra året. Återigen gick vi bet… Vi fick faktiskt upp lite betesfisk och en hel del större predatorer på skärmen idag, men det var också nästan allt.


( rota rota rota… vad ska man köra på en sån här dag? )

Ja, vi gick igenom i stort sätt allting man kan hitta i dessa hinkar plus två väskor… När en paravan plötsligt slits bakåt och ett par sekunder senare en till tror vi att den rätta kombinationen av beten är lyckad. Dubbeldrillning och två små men välgödda gäddor landas. Nu börjas det!!

Eller inte… en timme passerar, två också, nästan tre timmar passerar i höstkylan, tårarna rinner ner för kinderna i den hårda vinden och fingrarna är så köldstela att man knappt vågar tänka tanken på att langa fram den där saken som nästan vänt sig ut och in för att slå en pink.  En sporadisk fisk då och då landas, en av dom är lyckligtvis lite större.


( 4-playn fortsätter i alla fall att leverera metersgäddor. )

Vi landar ytterligare 5 smågäddor och konstaterar att ännu ett praktfiasko i vårt hemmavatten är ett faktum. Istiden är snart här och vi frågar oss själva vart man ska lägga det sista (?) passet för i år? Är det jakten på en monstergädda eller en monstergös? Ett svårt val då det är många runtom i landet som har problem med gösen för tillfället, stora fiskar landas men det krävs många pass och oftast är det en eller ett par fiskar som kommer upp vid varje försök.

Nu visar ju prognoserna på fortsatta plusgrader, men dom har visat sig ha fel fler gånger än dom haft rätt. Tiden får helt enkelt utvisa hur många chanser vi har kvar i år.
Vi hoppas att ni där ute har bättre fiske än oss och önskar er ett riktigt skitfiske!

Mvh fishseekers

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s