Snabbrecension Penn Sargus 4000.

Ja, en snabb genomgång av Penn Sargus 4000.

En till synes riktigt snygg rulle, ligger bra i handen och har helt okay balans med Pulse spöet.

Vi hade ju turen att vinna varsitt set med en Penn Sargus 4000 och ett Pulse Evo spö från Berkley på tävlingen i Västervik. Efter otaliga lintrassel, ett x antal drag tappade som till följd av trasslet antingen snärtats av eller eller brustit måste jag ge min synpunkt på rullen.
Hur mycket ska man begära av en rulle som kostar ca 1000:- egentligen? Vilka förväntningar ska man ha? Självklart är jag medveten om att det kan vara ett s.k måndagsex som råkat hamnat i min ägo men jag vet att jag inte är ensam med att ha problem med Penns nya rullar…

Som ni ser så glappar det både här och där, värst är själva bygeln. När man ska göra ett kasst mot t.ex. en vasskant och ska slå igen bygeln ”hackar” det ofta bara förbi och resultatet kan lätt bli att draget far in genom någons köksfönster… Inte riktigt men ni förstår vad jag menar. Nu är inte jag den som är rädd för att ta i lite just för att komma dit där gräset är lite grönare, men det ska o andra sidan en rulle i 1000:- klassen klara… speciellt om man använder lättare beten.

Berkley tracerbraid 0.30. spolades på och det är verkligen inte den bästa kombinationen i mina ögon då den inte lindar upp linan tillräckligt bra på spolen. Nästan vid varje nytt linbyte upplever man ett och annat trassel men inte på den här nivån, har säkert haft 10, 15st än så länge. Efter att ha surfat omkring på youtube och diverse forum hittas det rätt många klipp och trådar med folk som har problem med dessa rullar tyvärr.

För dessa tusen riksdaler begär jag snarare än förväntar mig en rulle som fungerar, en rulle som jag slipper mecka och skruva med. Nu är jag glad att jag inte köpt den här rullen för egna pengar men tråkigt är det.
Därför blir den bästa kombinationen enligt mig att helt enkelt skita i att köpa den här rullen och leta vidare. Okumas nya rullar t.ex. har blivit helt fantastiskt bra.

Skitfiske!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s