Lite landfiske.

Efter tävlingen har vi legat lågt med fisket, 2 dagars konstant nötande gjorde faktiskt så att det ”normala” fiskesuget inte kom krypande på samma sätt.

Men precis som vanligt dröjde det inte länge innan man satt och knåpade lite idéer som man haft legat i tankarna.

En eftermiddag i veckan var jag självklart tvungen att åka ut för att testa alla nya prylar jag bett om att få, lite väskor och fler Real Eels i starkare färger. Älskar den här färgen på ålarna, vilket den här gäddan också gjorde. Det är precis som många säger att det känns faktiskt mer när man tar fisk av lite större kaliber från land, just för att det är betydligt svårare.

Dagen efter var det dags igen, in med hundar ungar och sambon i bilen. Hade betydligt fler hugg dagen innan och såg att det också var större fisk som jagade all löja i ån. Det är nog dags för ett metpass snart tror jag.


En riktigt glupsk abborre som säkert hade vägt närmare kilot om den hunnit äta upp sig. Ofta syns massiva mängder löjor som flyger upp i luften för att undgå det som är under dom. Det är lätt att förstå varför predatorerna samlas här när till och med jag lyckas kroka dom.

Klockren krokning och maximal otur för löjan skulle jag säga…

Jag byter till en 4-play och sätter på en lip-scull, gången som det här betet får med en lip-scull är helt brutal… Nästa gång ska jag filma lite så ni får se med egna ögon. Kan inte påstå att jag blir förvånad när det ett par kasst senare suger tag ordentligt i spöt. Ytterligare en ordentlig landgädda.

Den hade svalt duktigt så ena kroken fick knipsas av.


Jag brukar tackla den här på ett speciellt sätt med en stinger, av den enkla anledningen att det ska bli lättare att kroka fisken. På den ”färdiga” lipscullen sitter det två krokar på undersidan. Den bakre knipsar jag av och låter den främre sitta kvar, ytterligare en trekrok sätter jag på ovansidan med hjälp av en smalare wire.

Inget monster men ack så fin gädda för att vara tagen från land.
I helgen bär det av mot välkända vatten igen, förra året den här tidpunkten fick vi ganska gott om såna här ovan. Kika in ett äldre inlägg från förra året i november HÄR.
Hoppas det skitiga vattnet som regnet burit med sig har avtagit och gäddorna är på hugget!
Sketafiske på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s