Spågummor och bojkottade vädersiter!

Visst vore det skönt att ha ett jobb som går ut på att sitta och gissa sig till saker och ting. Såna som arbetar på SMHI, Yr.no och liknande siter verkar ha det rätt bra. Blir så sjukt förbannad varje gång det utlovas 3 m/s och det slutar med att man sitter och spottar och fräser i piskande orkanvindar… Den här gången stämde visserligen vindarna men inte det resterande vädret, kvällen innan jag begav mig så utlovades det sol minsann. Uppehåll hela dagen med måttliga vindar!  JO MEN SÄKERT!

Hösten är här…

Tidiga mornar har varit sådär för oss den här säsongen men nu verkar det som att det går bättre ju snabbare ut vi är. Återigen är det Savage Gear Sandeel som levererar. På dom fem första släppen så har vi redan lyckats landa fyra fiskar. Inte en tvekan utan det smäller i spöt så fort jiggen närmar sig.

Okuma Komodo och Savage Gear Vertical MPP 10-30g var sjukt sköna prylar. Lite styvare spö än vad jag är vanligtvis är van vid men riktigt skön action vid drillning. Tycker även om att det har ett längre skaft än vad många vertikalspön har, man får mycket mer stöd mot underarmen men det här. Gillart!


Blev inga monster idag, det här var den största 5.2kg.


Stefan fick drilla tre stycken i nästan identisk storlek.


Dagens minsting!

Vid 11 började eländet, regnet öste ner och kalla vindar piskade i ansiktet. Träffarna var som bortblåsta och dom få vi lyckades få in drog fortare än kvickt! Skam den som ger sig, vi nöter på men efter 5 timmar och endast en mindre fisk runt 4kg undrar vi vad man hålls med egentligen. Det är här det blir konstigt, från ingenstans kommer det träffar på ekolodet var 50e meter, träff släpp kolla dra, träff släpp kolla dra, träff släpp kolla dra, så höll det på i en timme. Aldrig haft i närheten så mycket träffar som jag och Stefan hade under den timmen. Tyvärr verkar det som ostadigt väder har gjort dom helt apatiska, dom vill inte längre och inspekterar knappt jiggen längre.

Trots regn och rusk lyckades jag lura en till fisk precis över 5kg innan vi fick känna oss besegrade av vädergudarna. Kalsongerna gick att vrida ut trots flera lager med kläder och regnställ… Då är man fan blöt. Nu är det dags att bojkotta dessa förbannade vädersiter och hyra ett par spågummor istället, hur dom än spår kan det inte bli värre!

Usch burrrr och skitfiske på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s