Morgonstund har guld i mun.

Eller inte…

Klockan var ställd på 04:30, Peter jobbade så idag skulle jag och Andreas prova en ny sjö som vi har hört ska hålla grov gös. När vi lämnade båten sist skulle jag självklart pilla lite med elen, det slutade med att jag i all förbannelse och ilska lämnade allt som det var.
Det enda som egentligen var tvunget att göras var att skruva pluskabeln på + och minuskabeln på – … Gör man tvärtom blir det inte bra och det visade motorn genom att tvärdö. Första tanken var ju självklart att det var en säkring i motorn, efter ha kopplat 4 olika batterier, letat sig blind efter en säkring och svurit en ordbok tjock som bibeln  med ramsor var det bara ge upp.

Klockan hade nu hunnit bli 06:00, vi försöker nå Peter för att fråga om det går bra att låna hans båt, volvon får jobba hårt i en halvtimme tills vi fick tag på honom men svaret att hans båt låg på marken fick oss att vända igen. Sökandet efter en säkring återupptas…
Till slut hittar jag en koppling som är nästintill identisk 30 andra under kåpan och öppnar den, mycket riktigt så sitter det en bränd säkring där i. Som tur är har någon tänkt till mer än jag och satt dit en ny säkring bredvid…

Skyller hur som helst allting på sömnbrist och inte på att man är hjärndöd, nu var vi i alla fall på väg… Om någon i framtiden undrar vart en säkring sitter på en Selva 40hk så kan jag tala om det!

Vi anländer 08.00 och eländet fortsätter med ett hackande ekolod. Peters telefon får precis som min gå varm under morgonen och han säger att elen kan störa ibland… Kopplar om ekolodet till ett fristående batteri utan resultat. Nästa försök är att nå några hjälpsamma själar på ansiktsboken. Björn som även han är en mycket skicklig prickskytt ger rådet att återställa lodet. Även det utan resultat, det är bara acceptera läget och försöka nöta på… Som tur är gick det rätt skapligt ändå!

Ska jag behöva skicka tillbaka lodet och vara utan i veckor, kanske månader?!?!?!


Adde inleder dagen med att rigga Go Pro kameran som ska testas lite under dagen.


Dagen börjar segt men efter en stunds letande hittar vi äntligen en klar träff och första gösen landas.


Savage Gear Sandeel Slugs levererar som vanligt.


Schysst gap.

Dags att åka in mot land för att käka och få i oss lite energi, den motsträviga morgonen börjar försvinna från tankarna men ekolodsproblemet lever vidare. Det blir mycket svårare att släppa på fisken då ekot hela tiden ”sackar” efter, man ser inte hur fisken stiger på alls samma sätt som vanligt.


Idag är dom mycket tveksammare men vi lyckas ändå lura en hel del fina fiskar.

Vi släpper på varannan fisk men Adde har oturen att hamna på dom mest ointresserade. Till slut får vi ett större eko på 4 meter och en Dirty Silver Sandeel sänks, den här fisken tvekar inte utan stiger och klipper jiggen brutalt.

En praktfull fisk för den nyblivna 08an som aldrig fiskat pelagiskt förut. 5.4kg och 82cm


Efter varsam vägning och mätning får alla våra fiskar möta samma öde som denna. Rovfiske eller inte, fråga Nettan… Hon verkar kunna det mesta om pelagiskt vertikalfiske!

Håller på att klippa ihop lite material av det vi lyckades filma med kameran, sjukt spännande att se under vattnet men även att kunna ta riktigt coola bilder. Kommer lägga upp alla bilder och filmklipp så fort allt material har nått fram från Adde. Under omständigheterna som den här dagen bjöd på så kan man inte säga annat än att vi hade en riktigt bra dag.
Den nya sjön var ju riktigt intressant och vi kommer garanterat besöka den igen!

Mvh Rikard @ fishseekers

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s