Drömfisk!

Vi har många gånger suttit i båten och spekulerat i vad som faktiskt är en drömfisk. Tio kilo är en gräns som nämnts flera gånger. Visst vore det helt fantastiskt med en fisk över tio kilo men att uppfattningen om vad som faktiskt är en drömfisk har dock ändrats efter förra fisketuren, det är en sak som är säker!

När klockan ringer är förväntningarna inte särskilt höga. Väderprognoserna utlovar 7m/s och alla vi prickskyttar där ute vet hur det är att fiska pelagiskt då. Förhoppningarna man har att ändå fånga något skapligt brukar lätt övergå till rynkor i pannan och svordomar. Alla har inte fullutrustade Quintrexbåtar med splashguards *host 😀

Det tar inte lång stund innan vi har dom första träffarna, jösses vilken skillnad mot förra gången. Idag var det ord och inga visor, dom sög i sig våra Sandeels med ursinnig kraft.

Att gösen är en fisk med de mest markanta huggperioderna kunde man tydligt märka den här dagen, under 60 minuter landade vi 8 fiskar med en medelvikt på ca fyra kg.

Efter ett par timmars fiske börjar vinden tillta. Vi har redan haft en otrolig dag men bortskämd blir man, vi kan inte låta bli att fråga oss när en större fisk ska uppenbara sig. Just när vi sitter och diskuterar vare sig sjön håller riktigt stor fisk eller inte sträcker sig en båge större än kebnekaise på skärmen. Fisken står placerad på 8 meter och Peter sänker en Real Pearlfärgad Sandeel, han stannar jiggen på 6 meter och sakta ser vi det gula sträcket röra sig uppåt jiggen. Ett brutalt hugg följs av en tjurrusning ner till 10 meter. En otroligt kämpe landas i håven och när vi först ser fisken tror vi det är en pjäs runt 8kg.

Det visar sig inte stämma helt men det är en riktigt välklädd fisk på 6.7kg och 86cm lång.


Jag fortsätter med dom kämparglada 4 kilosfiskarna.

Vi börjar känna oss ganska nöjda med dagen och funderar faktiskt på att packa ihop. Plötsligt får jag en märklig syn på lodet, ett streck brett som en lillfingernagel etsar sig fast på lodets skärm längre än 15 meter. Alldeles för tätt för att vara ett stim men alldeles för långt för att vara en fisk? Det blir ingen båge utan är bara som ett långt streck? Efter backat och trixat fram och tillbaka uppenbarar hon sig, ett tvärgult streck har till slut parkerat under givaren… Peters tur att släppa och den här gången står fisken parkerad på exakt 10 metersstrecket. Jiggen stannar till slut på 9 meter, sakta synar vi det gula strecket som efter ett ryck av Peter stiger och sluter samman med jiggens gula markering. Hon synar länge jiggen innan ett litet ryck följs av ett brutalt spöböjj som påbörjar drillningen. Det här märks att det är en fisk av en helt annan kaliber, rusningarna sker gång på gång och fighten verkar aldrig ta slut. Till slut tröttnar hon och Peter står som vinnare och ett glädjerus vi aldrig känt av tidigare framstår.

En helt magnifik fisk och att det här är en drömfisk… Det råder inga som helst tvivel om, 8.2kg och 91.5cm lång!!

Endast med hjälp av ett HDS7 GEN1 med plotter och en HDS5 har vi haft ett sånt otroligt fiske i år. Det känns som att ännu en gång måste ett svart hål vara allt man kan syna i plånboken… Ett SI måste införskaffas och fler drömfiskar ska fångas! Peter får nog lägga jobb och husbygge på is ifall det här fortskrider 😀
Förra månaden fick vi över 200 likes på vår facebooksida och vi hade över 8000 unika besökare på bloggen. Tack alla där ute för att ni motiverar oss till att fortsätta dela med oss av våra turer!

Skitfiske på er!

Annonser

3 responses to “Drömfisk!

    • Hej Pelle, hörde att du var god vän med mr frasse och hört att det ska göras ett montage av fisken? Vi fick många fina kort på fisken och därför beslöt sig Peter för att göra just ett fotomontage av fisken. Den simmar självklart kvar i vattnet precis som alla andra av våra fiskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s