Savage Gear Sandeel rockar!!

Handen på hjärtat måste jag erkänna att jag i början var lite skeptisk ifall dessa skulle fungera till våra svenska gösar. Det tog dock inte lång stund innan vi blev överbevisade, det vanligaste fenomenet den senaste tiden har varit inspektion följt av en flykt. Det som är grymt med dessa jiggar är att det krävs så oerhört lite rörelse för att jiggarna ska röra sig förföriskt.

Kolla på videon nedan.

Gösarna steg och inspekterade en längre stund för att sedan dra in jiggen med en jäkla kraft, så hårt att på två av fyra bra fiskar satt jiggen i svalget :/

Stefan drog nytt pb igen, vart ska detta sluta? Han har uppfattat tekniken sjukt snabbt och är nu riktigt säker på detta. Bra lärare… host* 🙂


Bättre pjäs.

Två gäddor på 98 respektive 97 cm fattade också tycke för dessa, maken på smalare gäddor i ett vatten har våra ögon aldrig skådat. Alla gäddor som vi fått upp har samma kondition, någon som har en aning om vad detta kan bero på?


Den här fisken fick jag leta upp tre gånger innan den svalde en vit Sandeel Real Pearl 20cm, provade först en mörkare 14cm när den steg inspekterade och stack ut åt sidan, åkte in på den igen och släppte, denna gång ca 3 meter över fisken, den steg och kollade på jiggen men sjönk sedan till 10 meter igen. Nu provade jag att tackla om till en större 20cm och pang, tvekade inte en sekund. Många säger trögare fiske så mindre bete, men prova gärna större också.

Nu i veckan kommer det även bli lite abborrfiske på brorsans tomt, grymt vatten där jag skådat massor av grov abborre. Förutsättningarna ser ju inte tråkiga ut eller vad säger ni?

Om ni undrar var Peter har tagit vägen så har han på senare tid haft fullt upp med husbygge och jobb. Nybygge av hus står på agendan och tydligen ska garaget vara så pass stort att båten går att backa in bredvid alla bilar 😀
Det är också många som har frågat om hur vi har gjort fästet till ekolodsgivaren och till elmotorn, jag ska genast åka och fota och mäta allt för att sedan lägga upp det som artiklar. Har ni andra frågor är det bara fortsätta maila!

Skitfiske på er där ute!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s