Det svåra fisket fortskrider…

Bättre förutsättningar kunde jag inte ha när jag begav mig för att fiska med en gammal barndomsvän, Peter höll på att jobba så flitigt så Stefan fick vara min andreman idag. Vi har inte setts på över 10 år?! tror jag det är. Många gamla minnen återkom, som när vi var och fiskade gädda med hans morfar för 16 år sedan. Jag minns att han hade en gammal självlysande Hi-Lo? som vi trollade med ungefär 5 minuter innan en fin gädda tog, huggkroken satt i sidan på gäddan och så var det fisket klart. Det är andra tider nu :DDet är konstigt att det just är fiskeminnen som etsat sig fast i skallen och jag minns det som det vore igår…


Mot gösrika vatten!

Precis som det varit den senaste tiden så började det trögt som f%”#, alla gösar som steg på jiggen drog på två röda… Den enda som tog på förmiddagen slet sig vid båten och var en finare fisk runt 5kg.


Man ser tydligt huvudet och till och med ögat på fisken, ungefär lika tydligt som man ser jiggen som släpper 🙂


Tyvärr blir man galen och andra får lida för det…

Förmiddagen övergår till eftermiddag precis som alla andra dar?! och gösarna blir aktivare och svårare att pricka, när man väl lyckas så tvekar dom längre inte.


Låtsaspipa i munnen…?

Stefan som precis börjat fiska igen efter ett par års uppehåll var glad över att ha höjt sitt personbästa ett par gånger under dagen var ganska så nöjd vid dagens slut.


Lure of the day! Dying Minnow från Savage Gear.


Även den självlysande fungerade bra.


Rod of the Day! Savage Gear Vertical Finesse Trigger. Styvt spö med sjukt bra känsla i!

Det verkade som denna fisk vart uppe tidigare ur vattnet, slemskiktet såg mycket märkligt ut och den var nästan fläckig. Bjöd inte på någon vidare fight utan var mycket trött också.


Dagens största tog även den på en Dying Minnow, den självlysande varianten. Den här hade nog inte synat vattenytan förut för fy fan vilken fight det blev. Trodde att det var nytt rekord men icke! Känner att det börjar närma sig nu 😀

Dags att sova, eftersom rekordet börjar närma sig måste jag åka på en tur imorgon också, klockan är 23:45 och jag ska upp om 3½ timme… Dum i huvudet eller fiskefanatiker, jag väljer det sistnämnda.

Lånar ett uttryck från gamle Old Firehand ( Leif Engström )

Go for the big ones!

Annonser

4 responses to “Det svåra fisket fortskrider…

  1. Hej Rikard! Blev nyfiken på spöet du fiskar med. Har scannat webben och bara hittat det på Söder, vet du om något mer ställe som har det?

    • Hej Daniel,
      Ett spö som jag rekommenderar starkt! Har kollat runt lite överallt förut också för jag vill ha ett par till men hittar det inte heller någon annanstans än söders…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s