En annan del av skåne…

I lördags upplevde vi vårat bästa gäddfiske någonsin. Vi lägger ut i gryning och innan vi ens hunnit få i alla beten så har vi redan hunnit haft dubbelhugg. Jag tänkte dock inleda med lite bilder från båtbygget som farsgubben håller på med.

Originale!

Pulpeten sitter tyvärr alldeles för lång bak på dessa, man kommer knappt förbi ratten och att den är rundad i botten är jobbigt som f*n…


Efter ha sågat bort pulpeten tas ”rundningen” i botten bort och en marinplyfa gör det rakt och fint 😀


Bakre luckan var fruktansvärt dålig så den förstärktes ordentligt…


Pulpeten fästs på höger sida för att ge mer fri yta.

Två stolar till vertikalfisket som självklart är avtagbara. Så sjukt snyggt jobbat farsan! Det som ska göras nu är att, måla om den, finputsning och en elmotor ska dit. Fiskemaskin nr2 är snart klar!

Nu till en annan del av skåne!

Efter en veckas ren frustration över att man tagit semester under den blåsigaste veckan på länge så hittar vi äntligen en lucka med låg meter per sekund. Vi bestämmer oss för att lägga ut i gryning även att det vanligtvis inte brukar fungera särskilt bra. Det som komma skall är det värsta gäddfisket vi någonsin varit med om…
Vi hinner inte lägga ut mer än tre beten innan en paravan löser ut, samtidigt löser ytterligare en ut och vi dubbeldrillar innan det ens gått 10 minuter. Efter en snabb avkrokning av min gädda så är det fisk på det sista spöt också. Och så här pågår det under nästan hela dagen, vi dubbeldrillar samtidigt som det är fisk på TVÅ! spön till… Det är svårt att beskriva känslan av att få uppleva sånt här fiske, något som vi önskar att alla fiskebröder där ute får vara med om. Tyvärr fanns det inte tid att dokumentera allt då vi hade ca 50 hugg och till slut hade vi landat 48st och samtliga låg runt 4.5kg med en topp på 8.2kg ett tiotal runt 7kg.

Underbar höstmorgon!


Vissa har redan hunnit bli tjockisar!


Sunny day!


Vi har fått upp en hel del fisk på senaste som har bölder, skador på olika sätt… Det märks ofta att det är på grund av dåligt hanterande vid tidigare fångst, försök därför att kroka av de som går försiktigt i vattnet.


Som mest hade vi fisk på alla 4 spön samtidigt… Emellanåt gick vi ner på två spön…


 

Tyvärr uteblev de riktigt stora men det kommer, en ny beställning med heta wobblers från www.el-ge.se kommer garanterat att ge en 13+ i höst. Gå in och kolla deras utbud och gör en beställning vet ja! Just nu kan vi rekommendera en trollingrulle som de har kampanj på Daiwa Accudepth Plus MYCKET prisvärd rulle.
Ja några bilder blev det allt men långt ifrån 48st… men vad säger ni? Fota eller fiska? Hoppas nu att chefen ger mig ett par dagar ledigt i veckan så vi hinner med ett par pass… Och då… då har vi med oss en personlig fotograf 😛

 

Måste också visa en bild från min brors utflykt i kolmårdens vatten… jag vet att de inte bits men hur vet man det på riktigt?…veckan efter han simmat med hajar så hoppade han fallskärm… Dödslängtan? Vad vet jag… något fel är det 😛

 

Har ni funderingar eller frågor så tveka inte att skicka ett mail till rille_jonsson84@hotmail.com
Nästa pass lovar vi kommer dokumenteras bättre och vi får hoppas att de riktigt stora kliver på!

Simma lugnt!

Annonser

One response to “En annan del av skåne…

  1. grattis till det häftiga fisket! oroa dig inte för din bror, han overlever 😉 jag har gjort båda och jag är kvar… och hoppa fallskärm är en av det roligastte jag har nånsin gjort!
    skit fiske!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s