Gameday för Fishseekers!

Dagen D var kommen och tävlingen skulle börja.

Jag har ställt kl 03:30… Lång väg för mig att köra då jag först ska ner till Linköping för att möta upp Peter, därifrån ska vi senare fortsätta till Västervik. Under natten har det kommit flera cm snö och jag kan med ärlighet säga att det var den värsta bilfärd jag någonsin gjort. Det är fredag och vi ska tjuvträna lite dagen innan tävlingen börjar. Med en viss försening kan vi ett par timmar senare i varje fall konstatera att vi anlänt i Västervik. Båten åker i vattnet och vi åker innåt Gammlebyviken. Gammlebyviken är känd för att hålla grov gädda, vattnet är mycket grumligare än ute i skärgården och grynnor finns det gott om.
Vi åkte från vik till vik, grynna till grynna, vi bytte bete efter bete men inte… det ville sig inte, dagen gav 2 slipsar och båda två var långt under 75cm. Det här ökade verkligen inte våra självförtroenden utan snarare tvärtom.
Vi låg och fiskade med Bulldawgs över en grynna när en båt kommer fram för att snacka lite. Kolla in det här klippet som visar hur en Bulldawg magnum går i vattnet. Borde kunna väcka den mest slöaste gäddan kan man tycka…

Det är Team Hornet Pro med Jonas Hellström och Håkan Fransson, båda är mycket erfarna sportfiskare, riktigt ödmjuka och trevliga killar. Även dem har haft grymt segt fiske med en fisk landad på hela dagen. Stela och frusna bestämmer vi oss för att det förmodligen inte ger mer att stanna ute så vi åker innåt land för att checka in på campingen och registrera oss inför tävlingen.

Så här såg stugan ut.

Nr 155.

Riktigt trevligt med komplett kök, wc med
dusch och golvvärme, tv osv.

En dusch och åtta timmar senare är det tävlingsdags, samlingen sker vid Reginelund i Gamlebyviken. Efter ett
kort kaptensmöte går startsignalen och tävlingen är igång.

Hondan får jobba hårt när det är tävling… Kaptenen är inte alls så dum som han ser ut ibland, rörisolering runt relingen fungerar skitbra att hänga dragen på under vila.

Kl 09 hugger det på peters spinnfluga. en gädda på 78cm i fint skick. Dagen börjar ju bra och det här ser ju bra ut tänker vi. Ack så fel man kan ha, vi tappade två som troligtvis var godkända men det var allt, en reggad fisk på hela dagen… väl inne i hamn går vi med hakan mot brösten och lämnar in våran jättefångst. ”ahh, vi har i alla fall en att lämna in” säger Peter. En förvånande blick möter oss och arrangören påpekar att vi är först med att lämna in godkänt som 8e lag. Detta betyder alltså att det som man stått  och tänkt under hela dagen inte helt stämmer, alltså ”är vi helt jävla värdelösa eller vad fan är detta?” svordomar förekom ganska frekvent under eftermiddagen måste jag erkänna.

Den enda godkända på hela tävlingen…

Senare på kvällen serverades det buffé på Söderköket. Huvudrätten var potatisgratäng med kött, vad det var för kött minns jag inte. Vad jag däremot minns var den brylléliknande bearnaisesåsen som vi misstog för en pastagratäng… hur man nu kan göra det får ni använda eran fantasi till, köttet och potatisgratängen var hur som helst god 😀
Under middagen hamnar vi mittemot Team Rebenga Fredrik Werneholm & Niklas Hjelm. Sjukt roliga killar och mycket trevliga. Vi hade även ”the pleasure” att hamna nära en guide som fiskat i området över 20 år. Denne person var inte sen med att högt påpeka att fisket var dåligt och att de endast fått ett 50tal gäddor… men dock ingen över 75cm… Mycket avsevärt då inget annat team lyckats få över 7 gäddor tror jag. Nämnvärt var ju också att dessa inte ens dök upp på prisutdelningen sista dagen.  Ja ja i det stora hela var middagen mycket trevlig och måste även erkänna att Abu Garcia har mycket bra säljare, de var mycket klara med att påpeka att de enbart fått på nästa års kollektion av drag… haha

Andra dagen såg förhållandena lite ljusare ut, om man ser till fisket… Lite mer blåst och ihållande regn trodde vi skulle betyda att gäddorna skulle vakna till liv. Vi får rätt till viss del, det ger mer fisk med b.la en på 74cm två på 69 och en på 64cm. Det gäller att ha marginalerna på sin sida om man ska lyckas vinna en sån här tävling. Speciellt med så många bra team med. Tyvärr hade vi inte det den här dagen och vi kan inte göra annat än att gratulera ”Team Madame Esox Luscius” till vinsten. De kammade hem varsina signerade Predatorset och15000:- samt en guidning med Big Fish Sweden. Vi vann två priser i utlottningen och det ena var ett vertikalspö från Darts. Riktigt skönt spö som kommer komma till användning vid gösfisket. Det andra var en beteshink från Abu Garcia fylld med lite smått och gott.

Slutligen måste vi ge arrangörerna en stor eloge för en enormt bra genomförd tävling. Även om vi inte hade vårat livs fiske precis, så var det ändå en upplevelse!

Vi ses nästa år!

Peter Johansson & Rikard Jonsson

Annonser

3 responses to “Gameday för Fishseekers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s