Det är på gång i alla fall!

Det är på gång!

Dagen börjar med att man möter konstapel blå i Katrineholm kl 05:23, plötsligt tvärvänder piketbussen och följer efter mig. Tvåhundra meter senare sätter de på blåljuset och ber mig att få se körkortet, en gammal Toyota som gjort sina 36 tusen mil ser misstänkt nog ut antar jag… Blåskontrollen godkändes och snart var man framme!

07.30 båten ligger i vattnet och betena bara längtar efter att få känna vatten.

08:11 Kollar på klockan och konstaterar att alla beten ligger i vattnet, ekolodet visar endast några små bågar här och var men inget stort än. Trettio minuter senare styr kaptenen båten över grund och samtliga beten går i botten… Bara börja om.
09:50 Inte ett hugg, måtte det inte bli en sån här dag igen… Vi lägger kurs rakt mot lite mås/skarvslag i hopp om att det åtminstone finns lite betesfisk under.

10:35 Äntligen lite större och fler bågar på lodet och två minuter senare hugger den här.

I med betena igen och det tar inte mer än 10 min så har vi ett skapligt misshugg. Nu börjar det hända saker och 5 minuter senare landar Peter en betesfisk!

Den här storleken är väldigt sällan man ser här ute, man kan nog nästan räkna på en hand hur många vi fått under åren.
12:46 Inga fler gäddor där… Peter lägger kursen mot ett ställe där vi såg sjukliga mängder stimfisk förra gången vi var ute, bågarna och stimmen lyste med sin frånvaro på lodet men gäddorna verkade finnas. Jag landar den här ruskigt fula och samtidigt som Peter tar kort hugger det genast på ytterliggare ett spö!

3 sekunder efter att bilden är tagen hugger det på ett till spö och Peter landar dagens finaste!

4.8kg

13:20 De flesta som trollar med paravaner vet att det kan bli stressigt när det blåser och man får dubbelhugg samtidigt som man ska ta kort, styra båten, drilla fisk, släppa tillbaka fisk, etc… Men men ett stycke stress senare är alla beten i igen och vi hinner tappa två till innan jag får dagens sista som även den är skapligt.

4.7kg

Lika fort som det började hugga slutade det, precis som det så många gånger kan vara.
Summa summarum kan vi konstatera att dagen fick 2 hullingar utav 5 möjliga. Det är helt enkelt för tidigt… Vädret var optimalt för gäddfiske med växlande väder samt bra med vind, betesfisken har inte samlats än och då heller inte gäddorna. Även om vikterna samt antalet var lågt idag så var det roligt att se att de är på gång. Inte ordentligt, inte än, men snart… snart smäller det.

En bekymrad min, till ett tomt ekolod, så här såg det ut större delen av dagen.
Det här avslutade jag dagen med, insomnandes i fören av båten. Helt ok!

// Skitfiske på er!

Annonser

3 responses to “Det är på gång i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s